Izvor:
07.12.2019 u 14:46
0

DEMONSTRANTI NA ULICAMA PRESTONICE: Sastanak Putina i Lukašenka izazvao protest u Minsku!

Današnji sastanak u Sočiju predsednika Rusije i Belorusije, Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka, o produbljenju odnosa dve zemlje izazvao je proteste u Minsku, piše AP.

Kako navodi, više od 1.000 demonstranata, pristalica opozicije, okupilo se u prestonici Belorusije kako bi protestovali protiv bliže integracije s Rusijom, jer, tvrdi američka agencija, strahuju da bi to moglo da ugrozi nezavisnost koju je njihova zemlja stekla posle raspada Sovjetskog Saveza.

"Ne integraciji", "Belorusija Evropi", uzvikivali su demonstranti dok su marširali Minskom.

Putin i Lukašenko razgovarali su o ekonomskim sporazumima čiji je cilj, kako navodi AP, da se više zbliže dve nekadašnje članice S S SR-a.

Obraćajući se na početku sastanka u Sočiju, Lukašenko je pozvao Putina da se nastave isporuke goriva po cenama u Rusiji.

Samo želimo jednake uslove, ništa drugo – rekao je Lukašenko.

Putin je ukazao na značaj sastanka s Lukašenkom uoči 20. godišnjice potpisivanja sporazuma o formiranju saveza dve države i prilike da razgovaraju o izgledima za saradnju.

Izvor: Tanjug
Foto: themoscowtimes.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter