Izvor:
16.12.2019 u 16:08
0

RADOVANJE TRAMPA I DŽONSONA Bliska veza Amerikanaca i Britanaca

Britanski premijer Boris Džonson i američki predsednik Donald Tramp danas su u telefonskom razgovoru konstatovali da se obojica raduju nastavku bliske saradnje i pregovorima o sporazumu o slobodnoj trgovini.

Portparol britanskog premijera je saopštio da je Tramp čestitao Džonsonu na pobedi na izborima.

– Razgovarali su o izuzetnom značaju odnosa Britanije i SAD, o tome da se raduju nastavku bliske saradnje u oblastima kao što su bezbednost i trgovina, uključujući i pregovore o ambicioznom sporazumu o slobodnoj trgovini – navodi se u saopštenju koje prenosi Rojters.

Tramp je u petak posle objavljivanja rezultata izbora na kojima su ubedljivu pobedu odneli Džonsonovi konzervativci, objavio na Tviteru da će Britanija i SAD moći da postignu novi trgovinski sporazum posle Bregzita.

– Taj sporazum ima potencijal da bude mnogo veći i unosniji od bilo kakvog dogovora koji bi mogao da bude postignut sa EU – naveo je Tramp.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter