Izvor:
18.12.2019 u 15:05
0

PORTUGALCI ISLAMSKI RATNICI Optužnica za osmoricu boraca Islamske države

Tužilaštvo u Portugalu saopštilo je danas da je podnelo optužbe za terorizam protiv osam Portugalaca osumnjičenih da su se borili na strani takozvane Islamske države u Siriji.

Oni se sumnjiče da su bili umešani u otmicu britanskog ratnog dopisnika Džona Kentlija i holandskog fotografa Jeruna Urlemensa, prenosi AP.


PROČITAJTE I NAJVAŽNIJE VESTI

ČUVAJTE DŽEP U 2021. Ovo je 7 novih kazni koje vas čekaju

OTVORENA DEONICA SURČIN-OBRENOVAC Kompletiran "Miloš Veliki"

ZORANA MIHAJLOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO": Otvaranje autoputa Surčin-Obrenovac je veliki uspeh! (VIDEO, FOTO)

IVICA DAČIĆ NA HAPPY TV: Problem deportovane dece neće se rešiti preko noći! (VIDEO, FOTO)

AMERIČKA DEA NE ZNA KO JE TITO Srpski kartel krijumčara kokaina u Peruu jači od El Čapa


Slučaj je otvoren 2013. godine, nakon što su portugalske vlasti dobile informaciju o otmici od britanskih kolega, a poslednjih šest godina istražitelji su pratili tragove muškaraca i njihovu radikalizaciju.

Kako se navodi, oni su prešli u islam i pridružili se ID, a zatim otputovali u tu zemlju zajedno sa svojim ženama i decom, zbog čega su optuženi za pridruživanje, pružanje podrške i regrutovanje u ime te terorističke organizacije.

Od osam osumnjičenih muškaraca dvojica su u Portugalu gde se ispituju, dok se za šestoricu ne zna gde se nalaze.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter