Izvor:
19.12.2019 u 10:21
0

PREDSTAVNIČKI DOM GLASAO ZA OPOZIV: Šta dalje čeka Donalda Trampa!

U Predstavničkom domu Kongresa izglasan je opoziv Trampa.

OPOZVAN JE! Predstavnički dom izglasao opoziv Donalda Trampa!

Donald Tramp je postao treći predsednik u istoriji Sjedinjenih Američkih Država koji može biti smenjen sa funkcije.

Skoro svi članovi Demokratske stranke koja ima većinu u ovom domu, glasali su za njegov opoziv u Predstavničkom domu američkog Kongresa. Republikanci su glasali protiv.

Sada slučaj ide u Senat gde će biti održano suđenje, a zatim će senatori odlučiti da li Tramp ostaje na mestu predsednika. Većina senatora su republikanci.
TRAMPOVA SARADNICA DONOSI SRBIJI FINANSIJSKI PAKET VEKA Makvilijams priprema teren za nove američke investicije na Balkanu

U Predstavničkom domu odlučivalo se o opozivu na osnovu dve optužbe – da je predsednik zloupotrebio položaj i da je ometao rad Kongresa.

Dok je glasanje trajalo, Tramp se obraćao na mitingu u okviru kampanje.

-Dok stvaramo radna mesta i borimo se za Mičigen, radikalnu levicu u Kongresu proždire zavist, mržnju i bes, vidite šta se dešava- rekao je pristalicama.

TRAMPOV SARADNIK OSUĐEN ZA FINANSIJSKE MALVERZACIJE Riku Gejtsu preti 45 dana zatvora!
U saopštenju Bele kuće naveli su da je predsednik "uveren da će biti potpuno oslobođen" na suđenju u Senatu.

Posle deset sati rasprave o optužbama, 230 članova Predstavničkog doma je glasalo za opoziv po optuži da je Tramp zloupotrebio položaj, dok je 197 bilo protiv. Kada su u pitanju optužbe za ometanje rada Kongresa – 229 predstavnika je glasalo za, a 198 protiv.

Tramp je optužen za zloupotrebu položaja jer je navodno od predsednika Ukrajine tražio da pokrene istragu protiv njegovog političkog rivala Džoa Bajdena. Demokrate su Trampa optužile za ometanje rada Kongresa jer je predsednik navodno odbio da sarađuje u istrazi i preda traženu dokumentaciju i dokaze, a navodno je i zabranio bliskim saradnicima da svedoče.

Nensi Pelosi, portparolka Predstavničkog doma iz redova demokrata otvorila je debatu u sredu rekavši da su se "Amerikanci vekovima borili i stradali braneći demokratiju" i da je tu viziju Bela kuća ugrozila.

-Ako ne uradimo nešto sada, pašćemo na dužnosti koji obavljamo. Tragično je da predsednikovi nesmotreni postupci čine opoziv neophodnim. Nije nam dao izbora-.

Trampov opoziv treći je u istoriji SAD – s njim su se suočili i Endru Džonson i Bil Klinton.

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter