Izvor:
19.12.2019 u 13:49
0

TRAMP JU JE PROGLASIO LUDOM: Ko je zapravo Nensi Pelosi koja je pokrenula smenu Trampa sa vlasti

Iako je Bela kuća insistirala na tome da će predsednik biti previše zauzet da bi se fokusirao na dešavanja u Kongresu, Tramp je proveo čitavo prepodne komentarišući proces opoziva putem tvitova i retvitova.

Predsednik SAD Donald Tramp nazvao je odluku Predstavničkog doma Kongresa da izglasa njegov opoziv „maršom samoubistva“ za Demokratskom strankom, u govoru koji je trajao dva sata na mitingu u Mičigenu.

– Demokrate lude Nensi Pelosi obeležile su se večnim žigom sramote – rekao je Tramp okupljenima u Mičigenu, gđe je stupio na binu samo nekoliko minuta pre nego što je postao treći američki predsednik u 243 godine dugoj istoriji SAD koji će se suočiti sa suđenjem u Senatu i potencijalnom smenom sa funkcije- prenose mediji.

– To je sramota – ponovio je Tramp.

Na kraju je istakao da će pobediti i povikao: "Jeste li videli moje brojke?"

On je juče na Tviteru napisao 45 postova u toku prepodneva, pre nego što je održano glasanje o njegovom opozivu.

Iako je Bela kuća insistirala na tome da će predsednik biti previše zauzet da bi se fokusirao na dešavanja u Kongresu, Tramp je proveo čitavo prepodne komentarišući proces opoziva putem tvitova i retvitova, prenose mediji.

– Možete li da poverujete da će me danas opozvati radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa, a ja nisam ništa loše uradio – napisao je Tramp u jednom od Tvitova i pozvao pratioce da se pomole.

Kako su članovi Predstavničkog doma ulazili dublje u raspravu o impičmentu, pojačavao se i intenzitet Trampove reakcije, pa je sve počeo da kuca velikim slovima.

– Tako užasne laži koje iznosi radikalna levica, demokrate koje ne rade ništa. To je napad na Ameriku i napad na Republikansku stranku – napisao je Tramp.

On je optužio demokrate "za nelegalan, stranački pokušaj puča" i "proglašavanje rata američkoj demokratiji".

Donji dom Kongresa u kojem većinu imaju demokrate, usvojio je predlog za opoziv Trampa po partijskoj liniji.

Za prvu tačku predloga – zloupotrebu položaja – glasalo je 230 članova Predstavničkog doma, dok je protiv bilo 197. Druga tačka – opstrukcija Kongresa – usvojena je glasovima 229 predstavnika, dok je 198 bilo protiv.

Opoziv Trampa ne znači i njegovu smenu s položaja. Ovim je samo otvoren put za suđenje u Senatu sledećeg meseca koji će doneti poslednju reč o tome da li će Tramp biti smenjen sa funkcije.

Kako mediji prenose, Senat je više prijateljski nastrojen prema Trampu od Predstavničkog doma, s obzirom da republikanci tu imaju većinu.

Da bi Tramp postao prvi američki predsednik koji je opozvan u procesu "impicmenta", demokratama treba dvotrećinska većina u Senatu od 100 mesta. To znači da bi najmanje 20 republikanaca moralo da se prikloni demokratama u glasanju protiv Trampa, što nijedan nije nagovestio da će učiniti.

Ako bi se to ipak desilo, Tramp bi po automatizmu izgubio funkciju predsednika.

Izglasan opoziv.

Nijedan predsednik SAD nije opozvan u procesu "impičmenta".

Izvor: espreso.rs

Foto; Instagram

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter