Izvor:
21.12.2019 u 08:36
0

NE PRESTAJE DA GORI: Novi talas požara u Australiji!

Zbog ekstremnih temperatura u delovima Australije izdata su hitna upozorenja za slučajeve požara, dok je jedna osoba stradala u zoni zahvaćenoj vatrom.

Upozorenja su izdata za Novi Južni Vels, veće delove Sidneja, Viktorije i Južne Australije.

Neki glavni putevi oko Sidneja bili su zatvoreni, a vlasti su molile ljude da odlože putovanja za božićne praznike, upozoravajući na nepredvidivost požara usled jakih vetrova koji su dostizali brzinu do 70 kilometara na sat.

"Temperature iznad 40 stepeni Celzijusa i jaki vetrovi stvorili su katastrofalne uslove koji dovode do širenja požara", rekao je šef vatrogasnih službi u pogodnjenim delovima.

Blizu 100 požara je je danas gorelo širom Novog Južnog Velsa, prenose mediji.

Samo nekoliko dana do Božića, lokalna policija upozorila je ljude da izbegavaju putovanje tokom dana, jer će putevi verovatno biti zatvoreni.

Posle stradanja dva vatrogasca, na čije vozilo je u četvrtak palo drvo, saopšteno je da je u Južnoj Australiji jedna osoba nađena mrtva, dok je druga teško povređena.

U Viktoriji, vlasti su saopštile da su aktivana 142 požara.

Australija se već nedeljama bori protiv divljih požara u kojima je uništeno više od 700 domova i gotovo tri miliona hektara niskog rastinja.


Pročitajte i ovo:

NISAM SE NAVIKLA NA ŽIVOT U LONDONU, ŽELIM DA SE VRATIM U SRBIJU: Ćerka Gagija Jovanovića i Branke Pujić o životu u inostrastvu!

AKO NE UBIJETE NJEGA, MOŽETE NJEGOVOG SINA: Ova imena su na spisku za streljanje crnogorskog plana!

PANIKA U NIŠU: Nestala devojčica(12)! Krenula pešice u školu, ali tamo nikad nije stigla!

NEMA POVREĐENIH: Zemljotres jačine 3,5 po Rihteru pogodio područje Nevesinja!

VREMENSKA PROGOZA ZA SUBOTU: Umereno do potpuno oblačno i vetrovito, sredinom dana sa slabom kišom!

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter