Izvor:
21.12.2019 u 11:05
0

DEMONSTRACIJE PROTIV NOVOG ZAKONA: Najmanje pet osoba ubijeno! (VIDEO)

Najmanje pet osoba, među kojima i osmogodišnje dete, ubijeni su na severu Indije tokom demonstracija protiv novog zakona o državljanstvu.

Ovim se ukupan broj stradalih od početka protesta prošle nedelje podigao na 20, saopštila je danas lokalna policija.

Četiri demonstranta podlegla su povredama zadobijenih u petak tokom okršaja sa policijom, rekao je danas portparol policije u idnijskoj državi Utar Pradeš, Širiš Čandra.

Jedno osmogodišnje dete ubijeno je u metežu za vreme demonstracija u svetom hinduističkom gradu Varanasiju i istoj državi, rekao je šef policije te oblasti.

Time se popeo na 20 ukupan broj mrtvih od početka protesta pre deset dana protiv zakona koji se smatra diskriminatorskim prema muslimanima.


Pročitajte i ovo:

PREDSKAZANJE POZNATOG SVETOGORSKOG PROROKA: "Dva meseca posle moje smrti počeće rat!"

AKO NE UBIJETE NJEGA, MOŽETE NJEGOVOG SINA: Ova imena su na spisku za streljanje crnogorskog plana!

PANIKA U NIŠU: Nestala devojčica(12)! Krenula pešice u školu, ali tamo nikad nije stigla!

NEMA POVREĐENIH: Zemljotres jačine 3,5 po Rihteru pogodio područje Nevesinja!

NISAM SE NAVIKLA NA ŽIVOT U LONDONU, ŽELIM DA SE VRATIM U SRBIJU: Ćerka Gagija Jovanovića i Branke Pujić o životu u inostrastvu!

Indijski parlament usvojio je zakon 11. decembra i on olakšava dobijanje indijskog državljanstva za izbeglice iz Avganistana, Bangladeša i Pakistana, izuzev muslimana.

Država Utar Pradeš sa oko 200 miliona stanovnika, od kojih su 20 odsto muslimani, najmnogoljudnija je država u Indiji. Jedanaest od 20 žrtava zabeleženih od početka protesta ubijeno je u Utar Pradešu.

Politička opozicija osudila je brutalnu represiju nad demonstrantima od strane nacionalnističkih hinduističkih vlasti koje su uvele policijski čas, zatvarale prodavnice i blokirale pristup internetu u nastojanju da uguše proteste protiv tog zakona.

Izvor: B92
Foto: france24.com/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter