Izvor:
21.12.2019 u 22:02
0

IMENOVAN PRVI PREMIJER KUBE POSLE 43 GODINE Marero je novi Kastro


Kubanski predsednik Migel Dijaz-Kanel imenovao je danas ministra turizma Manuela Marera Krusa za prvog premijera posle 43 godine, a njegov izbor potvrdio je parlament u Havani.

Marero (56) je bio ministar turizma 16 godina u periodu kada je Kuba doživela porast turista i izgradnje hotela što je turizam učilo jednim od najvažnijih sektora kubanske ekonomije.

Dijaz-Kanel je rekao da Marerovo iskustvo u pregovaranju sa stranim investitorima jedna od njegovih glavnih kvalifikacija.

Poziciju premijera Kube držao je Fidel Kastro od 1959. do 1976. kada je novi ustav promenio njegovu titulu u predsedničku i ukinuo mesto premijera.

Prema novom ustavu, koji je podelio nadležnosti predsednika i premijera koji je zadužen za dnevne aktivnosti u petogodišnjem mandatu.

Izvor: Tanjug

Foto: noticieros.televisa/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter