Izvor:
24.12.2019 u 16:14
0

PUTIN PORUČIO: Nadmašili smo druge države u naoružanju prvi put u istoriji!

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da je njegova zemlja, prvi put u istoriji, nadmašila druge države po nivou razvoja naprednog oružja i zatražio da se širom sveta prati moguće raspoređivanje američkih raketa kratkog i srednjeg dometa.

Neophodno je pratiti moguće raspoređivanje američkih raketa ove kategorije u različitim delovima sveta, prvenstveno u Evropi i azijsko-pacifičkom regionu – rekao je Putin dodajući da su SAD praktično uništile sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa.

On je istakao da je udeo naprednog naoružanja u nuklearnoj trijadi Rusije dostigao 82 odsto i naglasio da raketne strateške snage dobijaju hipersonične raketne komplekse strateškog dometa sa krstarećim blokom "Avangard".

Putin je na sednici odbora ruskog Ministarstva odbrane ukazao na to da ni Sovjetski Savez ni Rusija nikada nisu pokušali da stvore pretnje drugim državama i da je Sovjetski Savez uvek pokušavao da sustigne SAD u razvoju atomske bombe, strateške letilice i prvih interkontinentalnih balističkih raketa, prenosi TAS S.


OVO MORATE PROČITATI

POTRESNA ISPOVEST PEĐE MIJATOVIĆA Svo bogatstvo bih menjao za jedno Andrejevo "ZDRAVO"

VELJKO RAŽNATOVIĆ U "DOBRO JUTRO SRBIJO" Ničega se ne plašim! (VIDEO)

BAKA IVANKA ODUVALA STO SVEĆICA! Neobična rođendanska proslava u Domu penzionera

POLA MILIONA VEŠ MAŠINA SU POTENCIJALNE BOMBE! Poznati proizvođač bele tehnike povlači ih sa tržišta

ZAŠTITNIK GRAĐANA NA HAPPY TV Evo šta će biti sa dužnicima Infostana (VIDEO)


Danas imamo jedinstvenu situaciju u našoj novoj i novijoj istoriji: oni nas sustižu – rekao je Putin .

On je dodao da Oružane snage Rusije moraju da zaštite zemlju od bilo kakve pretnje, bez obzira na to kakva je situacija u svetu.

Putin je poručio da je Rusija je spremna da radi na novim sporazumima o kontroli naoružanja, ali da će, pre pokretanja tog procesa, nastaviti da jača svoje nuklearne snage.

On je istakao da Rusija radi na kopnenoj verziji hipersonične rakete "Cirkon", koja se lansira s mora.

Ukazao je i da upotreba robota i dronova nekoliko puta povećava kapacitete ruske vojske.

Putin je ocenio i da ruska vojska igra ključnu ulogu u ostvarivanju mira u Siriji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/Bloomberg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter