Izvor:
26.12.2019 u 11:34
0

NIJE USPEO DA OBEZBEDI VEĆA SREDSTVA ZA ŠKOLSTVO: Italijanski ministar obrazovanja podneo ostavku!

Italijanski ministar obrazovanja Lorenco Fjoramonti podneo je ostavku nakon što vlada nije uspela da izdvoji veća sredstva za škole i fakultete u budžetu za narednu godinu.

Fjoramonti je danas na Fejsbuku potvrdio da je pisanu ostavku premijeru Ðuzepeu Konteu podneo sinoć, nakon usvjanja budžeta za 2020. godinu.

-Prihvatio sam ovaj posao sa samo jednim ciljem – da radikalno promenim trend kojim su škole, fakulteti i istraživačke ustanove decenijama dovođeni u bolnu situaciju-napisao je Fjoramonti.

Lavrov: Moskva će odgovoriti na neprijateljske poteze SAD!

On je istakao da vlada nije imala dovoljno hrabrosti da investira adekvatna sredstva u njegov resor.

Fjoramonti je ranije obećao da će dati ostavku ako troškovi za obrazovanje ne budu povećani za najmanje 3 milijarde evra. Njegova ostavka verovatno neće imati šire političke posledice, s obzirom na to da je obećao da će nastaviti da podržava vladu u donjem domu parlamenta, gde je poslanik, ali predstavlja još jedan udarac nestabilnoj koaliciji koju su formirali njegov antisistemski pokret Pet zvezdica i partija levog centra Demokratska stranka.

POKRENUTA ISTRAGA: Prevrnuo se brodić s migrantima-sedam se udavilo, 64 spaseno

Vladajuće stranke udružile su se u avgustu protiv lidera krajnje desne Lige Matea Salvinija, koji je tražio raspisivanje ovih izbora, ali imaju različte poglede na ključna pitanja, od ekonomije do migracija.
U izveštaju Evropske komisije o obrazovanju iz prošle godine navodi se da Italija za tu oblast troši manje nego ostale članice EU i postiže gore rezultate i da je zato u opasnosti da u narednih deset godina ostane bez miliona studenata.

Izvor: Tanug
Foto: Twitter/printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter