Izvor:
26.12.2019 u 12:03
0

SMRTNA KAZNA PONOVO AKTUELNA: U Japanu pogubljen prvi stranac u poslednjih 10 godina

U Japanu je danas izvršena ekzekucija prvog stranca u poslednjih 10 godina, Kineza koji je osuđen za pljačku i ubistvo četvoročlane porodice 2003. godine.

Vei Vei (40) obešen je danas u pritvorskom centru u Fukuoki, gde je čekao smrtnu kaznu više od 16 godina, izjavila je ministarka pravde Masako Mori.

VUČIĆ O POTRAZI ZA MONIKOM Devojčica je prioritet, kada uhapsimo zlikovca znaće se sve o akciji! (VIDEO)

Vei je osuđen za pljačku i ubistvo vlasnika prodavnice odeće i njegove supruge i dvoje dece u njihovoj kući u Fukuoki.

On i dvojica kineskih saučesnika bacili su tela u okean nakon što su im stavili tegove, rekla je Mori na konferenciji za novinare.

Japan je zadržao smrtnu kaznu uprkos sve većim međunarodnim kritikama.

Mori je izjavila da je nalog za egzekuciju potpisala nakon pažljivog ispitivanja, uzimajući u obzir međunarodni pokret protiv pogubljenja.

Ona je rekla da je Japan zemlja koja poštuje zakone i da se izvršenje zasniva na njenom krivično-pravnom sistemu.

"To je bio izuzetno hladnokrvan i okrutan slučaj, u kojem je (Vei) ubio četiri nedužna člana srećne porodice", istakla je Mori.

ROĐACI MALČANSKOG BERBERINA U ŠOKU: Bojimo se i za svoje živote!

Kako je prenela japanska Kjodo njuz agencija, dvojici Veijevih saučesnika suđeno je u Kini, gde je jedan osuđen na smrt, a drugi na doživotni zatvor.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter