TRAGIČAN EPILOG NESREĆE: Poginulo 76 putnika srušenog aviona, stradao gotovo ceo fudbalski tim!

 

Broj poginulih u padu aviona aviokompanije "Lamia" u Kolumbiji povećao se na 76 jer je jedan preživeli podlegao povredama, kaže šef medeljinske policija Hoze Asevedo Osa. Avion sa 81 osobom, među kojima je bio i brazilski fudbalski tim Šapekoense, kraj Medeljina, rodnog grada kralja kokaina Pabla Eskobara u centralnoj Kolumbiji. 

Avion je leteo iz Bolivije, a Federiko Guterez, gradonačelnik Medeljina, saopštio je da je reč "o tragediji ogromnih razmera". Uzrok nesreće još se utvrđuje, a kruže dve teorije: po prvoj, avionu je nestalo goriva, a po drugoj, došlo je do kvara u elektronici.

10:33 - Jedan od šestoro preživelih preminuo je u bolnici, kaže šef medeljinske policije Hoze Asevedo Osa, prenosi Sputnjik. Broj poginulih povećao se na 76. 

10:30 - Kao da se avion prelomio na tri dela, izveštava Skaj njuz.

10:15 - Novi detalji nesreće: pilot avona poslao je SOS poruku dok se pripremao da sleti i odobreno mu je prioritetno sletanje, ali onda je nestao signal aviona sa radara. 

09:53 - U padu aviona poginulo je najmanje 75 osoba, objavio je britanski Gardijan pozivajući se na izvore u policiji Medeljina. Istu informaciju objavio je i Sputnjik. 

09:52 - Akcija spasavanja obustavljena je jer više nema preživelih, izjavio je šef policije, general Hoze Asevedo Osa, prenosi 360 Radio Kolumbija. Asevedo je kazao i da je šest osoba preživeo, a 75 poginulo. 

Kurir
Foto: Twitter/Have2SeeThis

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost