Izvor:
04.12.2016 u 21:43
0

PUTINOVO OBRAĆANJE JAVNOSTI: Najavio promenu ,,pravila igre“, žestoko osudio nepravdu prema Srbima, a o Trampu rekao da…

Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali, što je bilo neizbežno, i ravnoteža u međunarodnoj areni se ponovo uspostavlja, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin ruskoj televiziji NTV.

Putin je istakao da je Zapad često zanemarivao stav Moskve u pogledu rešavanja vojnih sukoba, a kao primer za to je naveo nezakonito bombardovanje bivše Jugoslavije koje je 1999. godine izveo NATO i operacije iste alijanse u Bosni i Hercegovini 1995, prenosi Sputnjik.

– Situacija se menja. Mislim da sada nije tajna i da svi mogu da vide kako mnogi naši partneri radije koriste norme međunarodnog prava, pošto se ravnoteža u svetu postepeno vraća. Pokušaji uspostavljanja unipolarnog sveta su propali – rekao je Putin, dodavši da "sada živimo u drugačijoj dimenziji", navodi Tas s.

Prema njegovim rečima, Rusija je uvek shvatala da bi, iako štiti sopstvene nacionalne interese, trebalo da poštuje i interese drugih.

– Tako ćemo razvijati odnose sa svim našim partnerima – dodao je Putin.

On je primetio da u savremenom svetu ljudi "slušaju one čiji je glas dovoljno glasan da se može čuti".

Osvrnuvši se na novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, ruski predsednik ga je opisao kao "pametnog čoveka" koji će, uveren je Putin, biti veoma odgovoran na novoj poziciji.

– Tramp je uspešan u biznisu, što pokazuje da je pametan čovek, a kao takav će ubrzo realizovati i drugi nivo odgovornosti. Nekada je bio biznismen i preduzetnik, a danas je državni zvaničnik, danas je predsednik SAD, vodeće zemlje u svetu, vodeće ekonomije i vodeće vojne zemlje – zaključio je predsednik Ruske Federacije.

Tanjug
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter