Izvor:
27.12.2016 u 19:53
0

TRAGEDIJA: Tajfun progutao teretni brod, u toku potraga za nestalima!

Filipinska obalska straža pojačala je danas potragu za 18 članova posade teretnog broda koji je potonuo u naletu tajfuna, koji je tu zemlju pogodio za Božić.

Kako prenose agencije, obalska straža uspela da spase 14 članova posade, dok je jedan preminuo.

Nesreća se dogodila u blizini grada Mabini, koji je u ponedeljak pogodio tajfun, kada je posada odlučila da premesti brod u mirnije vode, ali je zbog velikih talasa i jakog vetra brod potonuo.

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte doputovao je u provincije koje je pogodio tajfun i upozorio da će "izbaciti iz helikoptera" svakog ko bude krao humanitarnu pomoć koju je doneo za ljude pogođene tajfunom. "Učiniću to, zašto mislite da ne bih?", upitao je Duterte i time izazvao aplauz okupljenih.

U tajfunu koji je pogodio Filipine, najmanje sedam osoba je poginulo, uključujući posadu broda i meštane sela koji su se udavili u poplavama ili ih je prignječilo palo drveće.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter