Izvor:
14.01.2017 u 03:13
0

Rasulo u CIA zbog Trampa: Opšta demoralizacija, ostavke agenata padaju kao na traci!

Moral u CIA opada zbog rasprava novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa sa američkim obaveštajnim službama, a neki obaveštajni agenti već su potpisali svoje ostavke, prenosi Rojters.

Prema rečima visokog zvaničnika jedne obaveštajne agencije, raste broj agenata starijih od 50 godina sa najmanje 20 godina iskustva, kao i sa najmanje pet godina iskustva u inostranstvu, koji su već potpisali ostavke, ali nisu naveli datum.

– Ovde vlada velika anksioznost zbog Trampovog očiglednog omaložavanja našeg posla i opasnosti s kojima se suočavamo – rekao je jedan agent druge obaveštajne službe.

Kako su naveli sadašnji i bivši zvaničnici američke vlade, uobičajeno je da ljudi napadaju CIA, ali nije uobičajeno da to radi predsednik.

– Mislim da je to recept za katastrofu – rekao je Danijel Bendžamin koji je bio u odeljenju za borbu protiv terorizma u Beloj kući i Stejt departmentu u vreme vladavine demokrata.

Tramp je danas optužio političke protivnike – i demokrate i republikance, da su zajedno sastavili neproverene tvrdnje koje ga povezuju sa Rusijom i kazao da su taj dokument najverovatnije sastavile obaveštajne službe, prenosi Rojters.

On je na svom Tviter profilu napisao da su podatke sastavili "ljigavi" politički operativci i iz redova demokrata i iz redova republikanaca, kao i propali špijun, a da je Rusija demantovala da postoji bilo kakav takav dokument.

– Njih su najverovatnije sastavile obaveštajne agencije, iako su znale da nemaju dokaze i da ih nikada neće imati – napisao je Tramp na Tviteru i dodao da će njegovo osoblje u roku od 90 dana objaviti pun izveštaj o hakovanju.

Šef Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper izjavio je u sredu da meterijal koji su o Trampu objavili mediji nisu potekle od obaveštajnih agencija, kao i da one nisu otkrile od koga potiču te informacije.

Tanjug
Foto: Flickr

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter