20°C

Beograd

Photo: Pixabay.com

Izvor: telegraf.rs

TURISTI ČEKALI 14 SATI U AVIONU: Italijani im nisu dozvolili da uđu u zemlju

Prateći protokole Evropske unije, Sardinija je odbila da primi turiste iz SAD, što je posle 14 sati boravka u avionu rezultiralo odlukom da odlete za Veliku Britaniju.

Avion je poleteo iz Kolorada sa 11 putnika, a stigao je u Kaljari u sredu ujutru, izjavio je portparol gradske policije.

Podsećamo, prošlog utorka EU je usvojila spisak zemalja iz kojih će biti dozvoljeno putovanje u trenutnoj fazi pandemije korona virusa, a na toj listi se ne nalaze SAD, koje se prema kriterijumima EU ne smatraju "sigurnom zemljom".

Petoro državljana SAD putovalo je sa prijateljima sa Novog Zelanda, iz Velike Britanije, Nemačke i Italije, a u avionu se nalazilo i troje dece.

Kako navodi portparol policije, italijanske vlasti su pokušavale da nađu rešenje problema sa američkim putnicima, ali to nije bilo moguće jer nijedan protokol nije dopuštao prijem putnika iz SAD.

Posle 14 sati čekanja na pisti, turisti su odlučili da nastave put Birmingema, uprkos tome što Britanci traže da turisti iz SAD provedu 14 dana u karantinu.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti