Izvor:
17.01.2017 u 16:24
0

Napokon dolijao: UHAPŠEN NAPADAČ iz noćnog kluba za kojim se tragalo!

Premijer Turske Binali Jildirim potvrdio je danas da su turske vlasti, posle dvonedeljne potrage, uhapsile napadača koji je ubio 39 ljudi u pucnjavi u istanbulskom noćnom klubu u Novogodišnjoj noći, javlja Rojters.

Turski mediji javili su da je napadač, uzbekistanski državljanin po imenu Abdulgadir Mašaripov, uhapšen u ponedeljak uveče u istanbulskoj četvrti Esenjurt i da je policija počela danas da ispituje tog uhapšenog osumnjičenog ekstremistu Islamske države.

Napadač je uhapšen u luksuznom stambenom kompleksu, u zajedničkoj operaciji turske obaveštajne službe i gradske policije, a kada je uhapšen, bio je zajedno sa četvorogodišnjem sinom u kući svog prijatelja iz Kirgizije.

Turska državna agencija Anadolija prenela je da je tokom racije uhapšen i muškarac iz Kirgizije i tri žene – iz Somalije, Senegala i Egipta – dok je četvorogodišnji sin glavnog osumnjičenog stavljen pod privremeno starateljstvo.

Privatna turska televizija NTV navodi da je policija danas počela da ispituje Mašaripova i još četiri osumnjičene osobe u sedištu policije u Istanbulu, a planirano je da istanbulski guverner i šef policije kasnije danas daju izjave s tim u vezi, prenosi AP.

Anadolija navodi i da je policija izvela racije u stanovima članova osumnjičene uzbekistanke ćelije Islamske države u pet istanbulskih četvrti, pri čemu je privela nekoliko osoba.

Za napad na noćni klub odgovornost je preuzela Islamska država, tvrdeći da je napad u prvim satima Nove godine bio odmazda za operacije turske vojske na severu Sirije, a od tada je muškarac koji je identifikovan kao glavni osumnjičeni bio u bekstvu.

Tanjug.rs
Foto: Twitter/trouw

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter