6°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic

EKSPERTI TVRDE: Odlaganje izbora u Hong Kongu NEZAKONITO!

Odluka vlade Hongkonga da se na godinu dana odlože izbori za zakonodavno telo, koja se poziva na zakon o vanrednoj situaciji u kontekstu epidemije korona virusa, možda nije po zakonu, saopšteno je iz advokatske komore.

Načelnica Hong Konga Keri Lem odložila je prošlog petka izbore za zakonodavnu skupštinu Hongkonga, navodeći zdravstveni rizik i političke razloge za takvu odluku.

Rojters izveštava da se radi o prvim izborima u ovoj bivšoj britanskoj koloniji otkako je zvanični Peking uveo zakon protiv secesionizma, subverzija, terorizma i konfrontacije sa stranim silama, koji predviđa oštre kazne, čak i doživotnu robiju.

PROČITAJTE OVO

POZNAT PO SKANDALIMA, SADA POKAZAO SVOJU NEŽNU STRANU: Ovako Šijan svoju dragu obasipa pažnjom(FOTO)

SPEKTAKULARAN ULAZAK MLADE MANEKENKE U VILU: Merlin im POMRSIO KONCE, oni vide KONKURENCIJU! (VIDEO)

PANIKA U PRIŠTINI! Avdulah Hoti pozitivan na Covid-19!

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS I CELU NAREDNU NEDELJU!

Međutim, iz advokatske komore Hong Konga ukazuju da bi odlaganje redovnih izbora moglo da bude nezakonito, jer je usledilo nakon uskraćivanja prava 12 prodemokratskih aktivista da se kandiduju, pa se nameće pitanje da li je širenje virusa zaista realan razlog za odlaganje redovnih izbora.

- To je protivno pravnim prinicipima i pravno utemeljenom društvu i time se degradira vladavina prava u Hong Kongu - navodi se u saopštenju advokatske komore.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti