Izvor: tanjug
06.08.2020 u 21:18
0

Direktor SZO: Vakcina treba da bude na RASPOLAGANJU SVIMA, kao JAVNO DOBRO!

Do ekonomskog oporavka u svetu moglo bi doći znatno brže ako bilo koja vakcina protiv kovida-19 bude na raspolaganju svima, kao javno dobro, predočio je danas generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus govoreći na video panelu sa članovima Bezbednosnog Foruma u Aspenu, SAD.

Rojters izveštava da je direktor ukazao da bi otvoren pristup za sve stanovnike planete vakcini i svim drugim sredstvima protiv korone zapravo pomogao da se svet brže oporavi od posledica pandemije.

OVO MORATE ZNATI

STRAVIČAN UDES KOD KRUŠEVCA: Ima poginulih!

Gori zgrada Svetskog trgovinskog centra (VIDEO)

IVANOVIĆ U ZVEZDI? Nakon najnovije informacije iz centra Beograda – više nema sumnje

SMANJUJE SE BROJ PACIJENATA NA RESPIRATORIMA Testirano više od 10.000 ljudi!

MILO NE PRESTAJE: Nova ODLUKA Crne Gore u vezi sa Srbijom!

– Ekonomski oporavak bio bi brži, a šteta od korona virusa manja. Ponašati se nacionalno kada je vakcina u pitanju nije dobro i neće nikome pomoći- ukazao je Gebrejesus.

Upitan da prokomnetariše najavljenu rusku vakcinu, direktor za vanredne situacije u SZO Mišel Rajan rekao je da svaka vakcina mora da prođe kroz niz ispitivanja kako bi bila sasvim pouzdana i bezbedna i uputio apel svima koji budu uspeli da izrade vakcinu da njenu efikasnost prikažu na tradicionalni klinički način.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter