13°C

Beograd

Photo: Twitter

Izvor: Blic

OVO SU KINESKI MRAČNI ZMAJEVI: Objavljeni neviđeni snimci borbe i naoružanja elitnih ronilaca kineske vojske (VIDEO)

Video objavljen na kineskom sajtu prikazuje vežbu mornaričkih specijalaca iz Narodne oslobodilačke mornaričke vojske - Điaolong komandose. Sa imenom koje znači "Mračni zmaj", ova elitna jedinica ima zadatak da sprovodi razne podvodne operacije - i opremljena je specijalnom opremom za obavljanje zadataka, uključujući neobično naoružanje.

OVO MORATE ZNATI

Srbija uvodi obavezan PCR test i karantin od 14 dana?

NESTALA DIVNA IZ NOVOG SADA! Izašla iz stana i od tada joj se GUBI svaki trag!

ODŽOVA DVA TELEFONA OTKRIVAJU KLJUČNE DETALJE: Analiza i utvrđivanje PROPUSTA, zdravstvenog stanja, okolnosti dolaska u Humsku...

OSVETILA MU SE: Bila je PREVARENA i POVREĐENA, ljubavnice su dolazile, a onda je uzela stvar u svoje ruke!

Prema državnim medijima, komanda im se nalazi se u Sani, najjužnijem gradu na ostrvu Hajnan, u Južnom kineskom moru. Kažu da su eksperti za obalnu infiltraciju, patrolu u džungli i urbani antiterorizam.

Iako je borba ispod talasa uvek bila deo repertoara vojnih ronilaca, samo je nekolicina oružanih snaga usvojila specijalno vatreno oružje u protiv-ronilačke svrhe ili ronilačku samoodbranu. Komandosi se moraju približiti svojim ciljevima da nadoknade strogo ograničen domet svog vatrenog oružja.

Među dotičnim oružjem su i podvodne jurišne puške KBS-06, široko govoreći kineski ekvivalent pušaka APS koji su koristili ruski mornarički komandosi.

APS datira iz Sovjetskog Saveza, gde je očigledno bio napravljenn za borbu protiv napada američkih žaba. APS - ruski akronim koji stoji za "Specijalna podvodna jurišna puška" - usvojio je istu veličinu i konfiguraciju kao isprobana jurišna puška AK-47, sa ogromnim šaržerom koji sadrži 26 metaka 5,66 k 120 mm.

Originalni APS je 1990-ih pratio APS-DM, koji se razlikovao po tome što se mogao koristiti i pod vodom i iznad površine, pružajući borcu mnogo veću korisnost. Njegovi dvostruki okviri su smeštali i 26 metaka od 5,4 mm i standardne patrone 5,45 k 39. Još savremeniji ruski predlog je ADS koji ima raspored slika i ponovo je sposoban za upotrebu iznad ili ispod površine vode; njegova glavna inovacija je upotreba municije 5,45 k 39 za obe domene, što celokupni dizajn čini jednostavnijim i kompaktnijim.

SAZNAJTE JOŠ

ĆERKA BRANKE PUJIĆ I GAGIJA JOVANOVIĆA PRELAZI U MUZIČKE VODE: Gluma joj ide od ruke, a EVO šta kaže za PROMENU

LETELO PERJE U POLA NOĆI Izabela: Dovodim te do LUDILA!

POŽAR U PANČEVU: Zapalila se štamparija

VREMENSKA PROGNOZA ZA 12.AVGUST: Sunčano i veoma toplo!

Prema zapadnim izveštajima, KBS-06 viđen u rukama komandosa ispalio je specijalnu municiju DBS-06 od 5,8 mm, svaka runda nosi dugačak iglast projektil. Uočljivi su u odvojivim plastičnim okvirima kojih svaki ima kapacitet od 25 metaka. Navodno njegova ciklična brzina paljbe iznosi oko 600 metaka u minuti.

Takođe se u videu pojavljuje i podvodni pištolj KSS-05. Ovo oružje - sa okvirom za 8 mm municije - očigledno je inspirisano podvodnim pištoljem SPP-1 od 4,5 mm za podmetanje proboja, koji takođe sadrži municiju i strelice. Dok je sovjetsko vatreno oružje ima četiri cevi, KSS-05 ima tri cevi.

Važno je napomenuti da izgleda da ovi elitni kineski komandosi koriste ono što izgleda kao komercijalna oprema za ronjenje, a ne specijalizovani uređaji za disanje koji koriste roniloci širom sveta.

Kako tenzije raste u Južnom kineskom moru i Pekingu razvijaju svoje pomorske sposobnosti zadivljujućim tempom, kineski ronioci će očigledno biti sve potrebniji u budućem ratu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

 

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar