Izvor: Tanjug
13.08.2020 u 04:27
0

MINSK: Novi sukobi policije i demonstranata (VIDEO)

Sukobi između policije i demonstranata nezadovoljnih rezultatima predsedničkih izbora u Belorusiji, izbili su i sinoć u pojedinim delovima Minska, iako je u drugim delovima grada situacija uglavnom bila mirna. 

U pojedinim delovima grada mogle su se čuti eksplozije i topovski udari, kao i zvuci ispaljenih gumenih metaka.

OVO MORATE ZNATI

JEZIV PLAN: Iz zatvora planirao teroristički napad

MILOGORCI DOBILI UDARAC KOJI NISU OČEKIVALI: Obustava do kraja godine

NAJNOVIJE SAZNANJE: Biće pokrenuta istraga zbog slučaja Vojina Rakića

Policija je hapsila demonstrante koji su pokušavli da se sakriju u sporednim ulicama, a pojedini stanovnici Minska skrivali su susede u svojim stanovima. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da su jedinice za razbijanje demonstracija u Minsku uhapsile dve osobe koje su pripremale Molotovljeve koktele.

Kod dvojice mladića, starosti 18 i 19 godina, pronađen je kanistar sa 10 litara benzina i flaša biljnog ulja, navela je portparol Ministarstva Olga Čemodanova i dodala da su oni planirali da koriste Molotovljeve koktele protiv policije.



Prethodno je Sputnjik javio da su u MInsku beloruske specijalne snage iz pušaka sačmara pucale na ljude, koji su sa balkona govorili demonstrantima gde da se sakriju.

Belorusko udruženje novinara je saopštilo da su uhapšena dva poljska novinara.

SVE O KORONI

VAŽNA INFORMACIJA! Evo koliko će koštati ruska VAKCINA protiv KORONA VIRUSA!

OTKRIVEN SASTAV RUSKE VAKCINE: Eksperti šokirani rezultatima analize!

ZABRANJEN RAD NOĆNIH KLUBOVA I KAFIĆA NAKON 23 SATA: Mladi počeli da PRAVE ŽURKE I PO PUMPAMA!

U ČAČKU HOSPITALIZOVANA 62 PACIJENTA OBOLELA OD KORONE: Razmišlja se o RELAKSIRANJU KAPACITETA BOLNICA

Ministarstvo unutrašnjih poslova je ranije saopštilo da je policija koristila je bojevu municiju kada su je napali demonstranti u gradu Brest na jugozapadu zemlje.

Protesti su izbili u nedelju uveče nakon što je aktuelni poredsednik Aleksandar Lukašenko proglasio pobedu na predsedničkim izborima.



Tokom tri noći protesta u Belorusiji, privedeno je najmanje 6.000 ljudi a na stotine je povređeno, preneo je AP pozivajući se na zvanične podatke.

Jedna osoba je poginula kada je pokušala da baci neidentifikovanu eksplozivnu napravu na policajce, ali ona mu je eksplodirala u ruci.

Beloruska policija je juče u Minsku uhapsila navodne koordinatore masovnih protesta.

SVE O SPORTU

UHAPŠEN BIVŠI KOŠARKAŠ PARTIZANA: PREBIO ČOVEKA U BARSELONI I ZAVŠRIO IZA REŠETAKA

NOVAKU I OVAJ SPORT IDE OD RUKE: Pogledajte sa kojom loptom smečuje SRPSKI AS

POJAČANJE ZA LIGU ŠAMPIONA: Italija želi na MARAKANU

Za petak je zakazan ministarski sastanak šefova diplomatije zemalja članica EU o uvođenju sankcija Belorusiji nakon nedeljnih, osporavanih izbora i nasilnog gušenja demonstracija koje su organizovane tim povodom, saopštio je danas jedan švedski diplomata. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter