Izvor: Tanjug
15.08.2020 u 07:46
0

POMPEO: Stroga osuda Saveta bezbednosti zbog IRANA

Državni sekretar SAD Majk Pompeo danas je oštro osudio odluku Saveta bezbednosti UN da odbaci rezoluciju o produženju trinaestogodišnjeg embarga Iranu na uvoz oružja.

-Savet bezbednosti zadužen za održavanje međunarodnog mira i bezbednosti danas nije uspeo da ispuni osnovni cilj svoje misije. Odbacio je razumnu rezoluciju o produženju trinaestogodišnjeg embarga na oružje Iranu – rekao je Pompeo.

OVO MORATE ZNATI

UŽIVO OBRAĆANJE KRIZNOG ŠTABA! DR TIODOROVIĆ: Za pet dana ponovo o merama! (VIDEO)

PADA BROJ ZARAŽENIH Od korone preminule 4 osobe (STATISTIKA)

REKORDER U TOPOLI: Dejan je TRI puta bio pozitivan na KORONU, proveo 40 dana u izolaciji…

On je ocenio da su time UN utrle put, kako tvrdi, vodećem svetskom državnom sponzoru terorizma da kupuje i prodaje oružje bez posebnih ograničenja, prvi put nakon više od jedne decenije, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Dodaje se da je Savet bezbednosti odbacio direktne apele na produženje embarga Iranu na uvoz oružja koji su stizali iz brojnih zemalja na Bliskom istoku, ugroženih, kako tvrdi Pompeo, iranskim nasiljem.

SAZNAJTE JOŠ

CRNA GORA OTVARA GRANICE SA SRBIJOM! Evo šta će putnicima najverovatnije biti POTREBNO ZA ULAZAK

DR JAKOVLJEVIĆ: Prvi ću primiti rusku vakcinu, koju je pravio Crnogorac

DOBRE VESTI ZA UGOSTITELJE: Od narednog vikenda verovatno produžen rad

Arapske države i Izrael snažno podržavaju produženje embarga, a prema rečima državnog sekretara SAD, oni znaju da će Iran proširiti još veći haos i razaranje ako embargo istekne, ali Savet bezbednosti je odlučio da ih ignoriše.

-SAD nikada neće napustiti svoje prijatelje u regionu koji su od Saveta bezbednosti očekivali više. Nastavićemo da radimo na tome da teokratski teroristički režim nema slobodu da kupuje i prodaje oružje koje ugrožava srce Evrope, Bliskog istoka i šire – kaže se u saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter