Izvor:
16.05.2016 u 20:40
0

EKSTREMISTI DŽELATI PRETE: Ubićemo ZAPADNJAKA ako ne dobijemo MILIONE

Islamski ekstremisti sa juga Filipina, koji su prošlog meseci odrubili glavu jednom Kanađaninu, najavili su da će ubiti još jednog zapadnjaka koga drže kao taoca, ukoliko im se u roku od četiri nedelje ne isplati višemilionski otkup u dolarima.

U video snimku koji je objavio pokret "Abu Sajaf", blizak takozvanoj Islamskoj državi, prikazani su Kanađanin Robert Hol i Norvežanin Kjerten Sekingstad u narandžastoj odeći, okruženi naoružanim ljudima sa maskama preko lica.

Oni su u kameru rekli da su im otmičari zapretili da će ubiti barem jednog od njih ako do 13. juna ne bude isplaćeno 600 miliona pezosa (12,8 miliona dolara), prenosi AFP.

U aprilu, teroristi Abu Sajafa su ubili Kanađanina Džona Rizdela, pošto je istekao prethodno dati rok za isplatu otkupa.

Rizdel, Hol i Sekingstad, kao i Holova filipinska devojka oteti su prošle godine na turističkom ostrvu Samal, koje je stotinama kilometara udaljeno od tradicionalnih uporišta Abu Sajafa.

Toj organizaciji se pripisuju neki od najtežih terorističkih napada u istoriji Filipina. Iako su lideri pokreta iskazali odanost Islamskoj državi, analitičari kažu da je Abu Sajaf više usmeren na isplativiji "posao" kidnapovanja stranaca za čije oslobađanje uzimaju novac, nego na borbu za stvaranje takozvanog "kalifata".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/inusanewscom

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter