Izvor: Tanjug
18.09.2020 u 11:55
0

ORBAN: Funkcionisati uz disciplinovanu odbranu od COVID-19!

Mađarska mora da bude u stanju da funkcioniše uz disciplinovanu odbranu od pandemije COVID-19, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

U redovnom intervjuu za „Radio Košut“, Orban je rekao da njegova vlada ima razrađenu strategiju za eventualni porast broja zaraženih novim korona virusom, kao i za slučaj da budu potrebni veći kapaciteti za lečenje obolelih od COVID-19, koji se, kako je rekao, sa trenutno raspoloživih desetak hiljada bolničkih kreveta mogu proširiti za još 20.000 kreveta.

Pred drugi talas COVID-19, mađarska vlada od stanovništva više ne traži da ostane kod kuće, već da se pridržava uputstava o fizičkom distanciranju i održavanju higijene, rekao je Orban u intervjuu.

OVO MORATE ZNATI

OVO SU DETALJNA UPUTSTVA: Turisti koji se vraćaju u zemlju od danas pod zdravstvenim nadzorom!

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Fabrici stiže na Andrićev venac!

UDES NA AUTO-PUTU: Kamion izleteo sa kolovoza, zatvorena jedna traka!

ULICE KAO REKE, SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA: Besneo uragan u Moskvi! (VIDEO)

Kako navodi MTI, on je takođe istakao da mu je u nedavnom razgovoru američki predsednik Donald Tramp rekao da će vakcina protiv COVID-19 u SAD možda postati dostupna do kraja oktobra, ali najkasnije do kraja godine, kao i da će pristup zalihama te vakcine imati i Mađarska.

„Verovaćemo kada to budemo videli svojim očima“, prokomentarisao je Orban, dodajući da njegova zemlja učestvuje i u jednom evropskom istraživačnom projektu čiji je cilj razvoj vakcine protiv COVID-19.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter