2°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ORBAN: Funkcionisati uz disciplinovanu odbranu od COVID-19!

Mađarska mora da bude u stanju da funkcioniše uz disciplinovanu odbranu od pandemije COVID-19, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban.

U redovnom intervjuu za "Radio Košut", Orban je rekao da njegova vlada ima razrađenu strategiju za eventualni porast broja zaraženih novim korona virusom, kao i za slučaj da budu potrebni veći kapaciteti za lečenje obolelih od COVID-19, koji se, kako je rekao, sa trenutno raspoloživih desetak hiljada bolničkih kreveta mogu proširiti za još 20.000 kreveta.

Pred drugi talas COVID-19, mađarska vlada od stanovništva više ne traži da ostane kod kuće, već da se pridržava uputstava o fizičkom distanciranju i održavanju higijene, rekao je Orban u intervjuu.

OVO MORATE ZNATI

OVO SU DETALJNA UPUTSTVA: Turisti koji se vraćaju u zemlju od danas pod zdravstvenim nadzorom!

VUČIĆ SA ŠEFOM DELEGACIJE EU: Fabrici stiže na Andrićev venac!

UDES NA AUTO-PUTU: Kamion izleteo sa kolovoza, zatvorena jedna traka!

ULICE KAO REKE, SASTAVILI SE NEBO I ZEMLJA: Besneo uragan u Moskvi! (VIDEO)

Kako navodi MTI, on je takođe istakao da mu je u nedavnom razgovoru američki predsednik Donald Tramp rekao da će vakcina protiv COVID-19 u SAD možda postati dostupna do kraja oktobra, ali najkasnije do kraja godine, kao i da će pristup zalihama te vakcine imati i Mađarska.

"Verovaćemo kada to budemo videli svojim očima", prokomentarisao je Orban, dodajući da njegova zemlja učestvuje i u jednom evropskom istraživačnom projektu čiji je cilj razvoj vakcine protiv COVID-19.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti