29°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Agencije

SAD UPOZORAVA: Teroristički napadi u Bakuu, HITNO napustite Azerbejdžan!

Američka ambasada u Azerbejdžanu izdala je upozorenje svojim državljanima i strancima u toj zemlji da su mogući teroristički napadi u Bakuu.

U saopštenju američke diplomatske misije navodi se da je„Ambasada SAD u Bakuu dobila informacije o potencijalnim terorističkim napadima i otmicama usmerenim protiv državljana SAD i stranaca“.

Služba Državne bezbednosti Azerbejdžana je 15. oktobra upozorila građane da jermenske specijalne službe planiraju terorističke napade u glavnom gradu i u drugim većim gradovima.

Sukobi u Nagorno-Karabahu počeli su ujutru 27. septembra. Azerbejdžan i Jermenija se međusobno optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija, dok je u Azerbejdžanu uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Ministri spoljnih poslova Jermenije i Azerbejdžana su 9. oktobra u Moskvi održali višečasovne pregovore.

Nakon drugog pokušaja organizovanja humanitarnog prekida vatre, u noći između 17. i 18. oktobra, već nekoliko sati nakon što je primirje stupilo na snagu, Jermenija i Azerbejdžan izjavili su da ga druga strana nije ispoštovala.

Pregovori su završeni usvajanjem sporazuma o prekidu vatre od podneva 10. oktobra u humanitarne svrhe, kako bi se  izvršila razmena ratnih zarobljenika i drugih pritvorenih osoba i tela mrtvih. Istog dana obe strane su počele da se međusobno optužuju za kršenje primirja. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar