Izvor: kurir.rs
27.10.2020 u 20:40
0

NAKON EKSPLOZIJE! INSPEKTORI UN: Iran gradi nuklearno postrojenje ispod zemlje!

Inspektori Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) saopštili su danas da je Iran počeo izgradnju podzemnog postrojenja za nuklearnu centrigufugu, nakon letošnje eksplozije u drugom objektu iste namene, za koji je Teheran tvrdio da je bio sabotaža.

U današnjem intervjuu za AP, generalni direktor IAEA Rafael Grosi izjavio je da Iran neprekidno skladišti obogaćeni uranijum ali da ga, po svemu sudeći, nema dovoljno za izradu nuklearnog naoružanja.

Nakon eksplozije nuklearnog postrojenja Natanc u julu, Teheran je najavio izgradnju novog, bezbednijeg podzemnog objekta u obližnjim planinama.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

ALARMANTNO! EPIDEMIOLOG KON UPOZORAVA: VANREDNO STANJE jedino što može da nas spasi!

KRVAVI PIR U ČAČKU! BRAT NA BRATA: Krvnički ubio rođenog

SINIŠA MALI O POKRENUTOJ PETICIJI: Spremni smo da menjamo neke zakone,ali porez mora da se plati

DAČIĆ: Čekam da mi se predstavnici Evropskog parlamenta obrate radi dijaloga vlasti i opozicije

Iako se na satelitskim snimcima ne nazire ni gradilište, ni novi objekat, Grosi tvrdi da je izgradnja započeta, ali ne i dovršena jer je u pitanju dugotrajan proces.

Direktor IAEA nije želeo da pruži druge detalje uz obrazloženje da je reč o „poverljivim“ informacijama.

Nuklearno postrojenje Natanc bilo je na meti napada kompjuterskim virusom Staksnet za koji se veruje da je američko-izraelska akcija, međutim, vlasti u Teheranu još uvek nisu nikoga zvanično optužile za julsku sabotažu, iako je sumnja inicijalno pala na Izrael.

Grosi je potvrdio da iranske valsti sarađuju i da su inspektori IAEA prisutni i redovno kontrolišu nuklearna postrojenja u Iranu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter