12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

GEJTS O VAKCINAMA "Skoro sve će biti DELOTVORNE i spremne za upotrebu do februara"

Vlasnik kompanije “Majkrosoft” i milijarder Bil Gejts veruje da će „gotovo sve“ vakcine protiv korona virusa koje su u fazi razvoja biti spremne za upotrebu do februara 2021. godine. Vakcine kompanija Fajzer/Bajontek i Moderna biće prve dve koje će verovatno odobriti američka Agencija za hranu i lekove (FDA), ali Gejts veruje da će se i ostale vakcine - one koje proizvede Astra Zeneka, Džonson i Džonson i Novavaks takođe pokazati kao efikasne.

- Gotovo sve vakcine će biti delotvorne i to u visokom stepenu. Mislim da postoji velika verovatnoća da se ispostavi da su sve efikasne i bezbedne - izjavio je Gejts za CNN i dodao.

Iako kaže da je optimista, Gejts upozorava da će predstojeća zima mnogima biti teška.

OVO MORATE ZNATI

DRAMA U BARU: Porodica ZARAŽENOG pacijenta POLOMILA VRATA bolnice! (VIDEO)

HOROR U RIPNJU: Prolaznik našao LJUDSKU LOBANJU u šumi!

PAO BEOGRADSKI RAZBOJNIK Lažnim pištoljem otimao pazare

– Postoje opravdani razlozi da budemo veoma zabrinuti u narednih šest meseci - rekao je on.

Izveštaj savetničke organizacije SAGE, koji je naručila britanska vlada, ocenjuje da bi, prema „najgorem“ scenariju, ove zime od kovida-19 moglo da umre čak 85.000 ljudi u toj zemlji. Izveštaj se zasniva na predviđanjima da će vladine mere praćenja kontakata, samoizolacije i karantina biti svega 40 odsto efikasne u kontrolisanju širenja virusa u javnosti. Autori ipak priznaju da postoji da je pravi ishod "veoma neizvestan".

Čak i u slučaju da mere budu ukinute, autori izveštaja pozivaju ljude da budu razumni i da se ne mešaju s drugima, osim ako je to baš neophodno. Sam Gejts kaže da će Dan zahvalnosti 26. novembra proslaviti bez gužve, uz video-konekciju s članovima porodice. On je pozvao Amerikance da nose maske i poštuju mere distanciranja dok vakcina ne bude napravljena.

– Potrudite se da niko iz vaše porodice ne bude poslednja žrtva ove pandemije dok ne stigne vakcina na proleće, kada će brojke početi da padaju - rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar