Izvor: Tanjug
29.11.2020 u 13:46
0

POKOLJ U NIGERIJI: Sumnja se da BOKO HARAM stoji iza ubistva 40 farmera!

Zvaničnici u Nigeriji optužili su pripadnike ekstremističke islamske grupe Boko Haram za surove likvidacije najmanje 40 uzgajivača pirinča i ribara u državi Borno, na severu te zemlje.

Napad je izveden juče na poljima pirinča u Garin Kvašebeu, kraju poznatom po uzgajanju ove kulture i na dan kada su žitelji države Borno izašli na lokalne izbore da glasaju za lokalnu upravu prvi put u poslednjih 13 godina.

Prema svedočenju očevidaca, farmeri su zarobljeni i grupisani, a potom su ih naoružani pobunjenici likvidirali.

OVO MORATE ZNATI

TENZIJE NA RELACIJI SRBIJA – CRNA GORA: Predsednik Vučić sazvao HITAN sastanak posle proterivnja ambasadora

HOROR U NOVOM SADU: U parku pronađeno beživotno telo muškarca

JEZIV PRIZOR KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Pronađeno telo muškarca u žbunju

„PILI SU, ONA GA JE IZ STRAHA UBOLA NOŽEM“ Isplivali detalji krvave bračne svađe

Momirović u vanrednoj kontroli radova na obilaznici oko Beograda

Ovo brutalno masovno ubistvo potvrdio je lokalni upravnik asocijacije proizvođača pirinča Malam Zabarmari i dodao da bi broj streljanih mogao biti čak 60.

Predsednik Nigerije Mahamadu Buhari osudio je ovu svirepu likvidaciju u državi Borno.

„Zemlja je potištena zbog ove besmislene likvidacije vrednih uzgajivača pirinča. Neka počivaju u miru“, navodi se u izjavi predsednika Buharija.

U izveštajima sa mesta tragičnog stradanja farmera, navodi se da su oni prethodnog dana bili ponižavani od strane jednog naoružanog pripadnika Boko Harama, ali da su u trenutku njegove nepažnje uspeli da ga razoružaju, zbog čega je, samo dan kasnije, usledila krvava odmazda ekstremista.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter