Izvor:
13.02.2017 u 15:50
0

Nećete verovati: OVO DETE JE IZAZVALO RAT U SIRIJI!

Krvoproliće u Siriji koje traje već šest godina, počeo je običan 14-godišnji dečak! Muvia Saisne imao je samo 14 godina kada je sprejem na zidu svoje škole pisao antivladine poruke i pokrenuo bujicu koju nije mogao ni da predvidi. Tinejdžer nije ni sanjao da će upravo njegova žrvljotina na zidu pokrenuti jedan od najzamršenijih i najkrvavijih ratova u ljudskoj istoriji.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/basar-al-asad-01.jpg?m=1469696640

Dečak je pisao slogane protiv vlade Bashara Al-Asada na zidu svoje škole, a upravo su oni bili okidač za masovne proteste protiv vlasti, koji su se kasnije pretvorili prvo u građanski, a potom u opšte krvoproliće na Bliskom istoku.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Region/isis1.jpg?m=1473773358

Od početka rata u Siriji je poginulo više od pola miliona ljudi, a Muvijin rodni grad je razoren do neprepoznatljivosti. Brutalni rat na svima je ostavio ožiljke, koji možda nikad ne zarastu.

Danas se ovaj dečak bori na strani Slobodne sirijske armije, a priznaje da je znao kakve će posljedice imati njegove poruke ostavljene na zidu škole, nikada ne bi kritikovao Bashara al-Asada.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Isis-01.jpg?m=1464398815

Izgubio je mnogo prijatelja, komšija, a ostao je i bez oca. Njegova domovina, Sirija, zauvijek se promenila.

– Danas žalim zbog svojih poteza. Mnogo je ljudi poginulo, zemlja je razorena, mnogi pate. Danas nam više Al-Asad ne izgleda tako strašno, jer imamo ISIS, Al-Nusru, Izrael sa Golana samo čeka priliku…- kazao je on.

Tekst i foto: Dnevni avaz

Foto: Twitter/businessinsider

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter