Izvor:
13.02.2017 u 17:36
0

Američki obaveštajci priznali: CIA GODINAMA KORISTI VIDOVNJAKE ZA ŠPIJUNAŽU! (VIDEO)

Dokumenta američke CIA sa kojih je skinuta oznaka tajnosti otkrila su da su obaveštajne službe SAD išle dotle da koriste individue sa telepatskim sposobnostima, između ostalog u slučaju talačke krize u američkoj ambasadi u Iranu.

Program ustanovljen 1975. godine, sa kodnim imenom „Roštiljski plamen“, bavio se istraživanjem i prikupljanjem teorija u vezi sa paranormalnim aktivnostima. Stotine kandidata tvrdilo je da poseduju vidovnjačke moći, a samo 6 je odabrano da bude deo daljih operacija.

Džimi Karter, tadašnji predsednik SAD, nagovestio je postojanje ovog programa u intervjuu koji je dao 12 godina nakon incidenta: „Poslali smo avion da ide u Centralnu Afričku Republiku — avion sa dva motora, mali avion. I nismo mogli da ga nađemo“, rekao je on, i pored satelitskih fotografija. „Zbog toga je direktor CIA došao i rekao mi da je kontaktirao ženu iz Kalifornije koja tvrdi da ima natprirodne sposobnosti. Ona je ušla u trans i napisala geografsku širinu i dužinu, mi smo poslali satelit na te koordinate — i tamo smo našli avion“. Operacija je završena uspešno i vidovnjaci su bili u stanju da otkriju lokaciju aviona sa greškom od oko 15 milja.

Međutim, sreća im se okrenula 1979. godine, kada je „Roštiljski plamen“ trebalo da pomogne u potrazi za nestalim avionom američke Mornarice, a jedan od najvećih neuspeha bila je talačka kriza u američkoj ambasadi u Iranu iste godine. Prema dokumentima, telepatama iznova i iznova nije uspevalo da dođu do tačnih informacija — od samog početka konflikta do momenta kada su taoci razdvojeni i raštrkani svuda po zemlji. Lokacije koje su oni davali nekada su od tačnih lokacija bile udaljene stotinama milja.

Ono što je zanimljivo je da je program „Roštiljski plamen“ nastavljen još 14 godina, i pored neuspeha u Iranu. Promenjeno mu je ime, kao i direktori, ali je opstao. I danas su debate koje se tiču ovog programa prilično žustre.
Vidovnjaci nisu bili ništa lošiji od ostalih ljudskih obaveštajnih izvora“, rekao je Edvin Mej, fizičar koji je sarađivao sa „Roštiljskim plamenom“ i dodao da su bili su podjednako loši, ali i da su imali informaciju da Kina ili Rusija eksperimentišu sa vidovnjacima, i da su morali da procene ima li u tome istine i kolika je to pretnja za SAD.

Program je zvanično zatvoren 1995. nakon što je revizijom utvrđeno da „izveštaji posmatranja na daljinu nisu uspeli da pruže konkretne, precizne informacije koje bi bile od značaja u obaveštajnom izveštavanju“.

Izvor: Sputnjik
Foto: Facebook/Central Intelligence Agency (CIA), Twitter/Chicago_Anon, Facebook/Central Inteligence agency

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter