Izvor:
18.05.2016 u 17:04
0

OLUJNO UPOZORENJE: Zvaničnici najavljuju visoke novčane kazne zbog ovakvih fotografija

Postavljanje fotografija oluje na internet nelegalno je u Ujedinjenim arapskim emiratima, upozorile su vlasti te zemlje, a prenosi britanski Independent.

Postavljanje ''negativnih'' fotografija ili ''glasina'' o nedavnim poplavama može biti kažnjivo prema sajber-krivičnim zakonima Ujedinjenih arapskih emirata, poručili su iz ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje.

Ovakve fotografije se posmatraju kao javno narušavanje ugleda te zemlje što je kažnjivo zakonom i predviđena kazna je i do 1 milion emiratskih dirhama (oko 240,000 evra), izveštava '' the International Business Time''.

Zvaničnici se rekli da ljudi šire ''glasine'' i ponašaju se ''neodgovorno'' na društvenim mrežama.

Jaka oluja pogodila je tu zalivsku zemlju pre nekoliko dana, ostavljajući za sobom poplavljene puteve a dok je oluja trajala i svi letovi su bili otkazani.

Mnogi su delili na društvenim mrežama fotografije poplavljenih ulica i potopljenih automobila a sada strahuju da bi mogli da se suoče sa visokim novčanim kaznama.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/ drbicentenario, shortlist,madbrabbo, severinnaudet, maccanow

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter