Izvor: Srbija Danas
22.01.2021 u 09:17
0

EU DONELA ODLUKU O BRZIM TESTOVIMA NA KORONU: Otvorena nova nada za putovanja

Zemlje članice EU saglasile su se juče o jačanju upotrebe brzih testova na antigen i o uzajamnom priznavanju rezultata testa na kovid-19, saopšteno je iz Saveta EU.

U Savetu navode da su upotreba brzih testova i uzajamno priznavanje rezultata testova na kovid-19 širom EU od suštinskog značaja za ublažavanju širenja virusa, kao i da doprinose nesmetanom funkcionisanju unutrašnjeg tržišta i da olakšavaju prekograničnog kretanje i lečenja.

ZANIMAĆE VAS OVO

LONČAR: Građani su izabrali dobar put, put prevencije

GRAĐANI OČEKUJU POPUŠTANJE MERA: Danas sednica Kriznog štaba

U BEOGRADU OTVORENI NOVI PUNKTOVI ZA VAKCINISANJE: Skoro 170.000 građana zainteresovano za cepivo

TOPAO JANUARSKI DAN: Umereno oblačno, temperatura do 16 stepeni

„DOPUSTITE DA SKLOPIM OČI, IDEM…“ Poslednja PORUKA pokojne MIRE ledi krv u ŽILAMA! (FOTO)

– Ključne komponente ove preporuke uključuju validaciju i međusobno priznavanje brzih testova antigena i RT-PCR testova među državama članicama, razmenu standardizovanog skupa podataka, izradu zajedničke liste brzih kovid-19 testova za antigen i određivanje prioriteta za upotrebu takvih testova – navodi se u saopštenju Saveta EU.

Preporuka takođe uključuje odredbe koje se odnose na izazove “evolutivne pandemije“ tj. da zajednička lista odgovarajućih brzih testova na kovid-19 treba da bude dovoljno fleksibilna za dodavanje ili uklanjanje onih testova na čiju efikasnost utiču mutacije virusa.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter