Izvor:
27.04.2016 u 00:06
0

RUSIJA: Nema na vidiku normalizacije odnosa sa TURSKOM

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da ne vidi mogućnost poboljšanja odnosa sa Turskom u dogledno vreme, s obzirom na antirusku poziciju turskog rukovodstva.

"Odnosi sa Turskom su unapređivani do izvesne tačke zahvaljujući kontaktima na različitim nivoima. Međutim, negativan potencijal postepeno se razvijao u ovim odnosima, uz sve veći jaz u pozicijama kada je reč o nekoliko bilateralnih pitanja i međunarodnim problemima", navodi se u dokumentu o aktivnostima ruske spoljne politike u 2015. godini koji je objavljen danas na sajtu.

Kako se kaže, "neprijateljska akcija protiv Rusije kada su turske vazdušne snage oborile iznad Sirije ruski bombarder koji je bio u antiterorističkoj misiji izazvao je trenutno zahlađenje bilateralnih veza".

Ruska strana je preduzela niz koraka da zaštiti ruske građane i obezbedi njihovu sigurnost, dodaje rusko ministarstvo.

"Politički i vojni kontakti su smanjeni. Aktuelna pozicija turskih vlasti ostavlja malo nade za normalizaciju bilateralnih odnosa u dogledno vreme", smatra rusko ministarstvo.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/BoKISmoKI94

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter