5°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Sputnjik

ČETIRI SATA BEZ REZULTATA: Vanredni sastanak Kontakt grupe za Donbas

Tokom dana održan je vanredni sastanak Kontakt grupe za Donbas na inicijativu ukrajinske strane, a prema rečima predstavnika Rusije Borisa Grizlova, razgovori su završeni bez rezultata.

OVO MORATE ZNATI:

ZVEZDA RAZBILA DERBI MALER! Ivanić srušio Partizan, titula ostaje na Marakani! (VIDEO, FOTO)

INCIDENT U SRCU ŠUMADIJE! Čačanka tvrdi da je dobila dve različite vakcine

HAPŠENJE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Osumnjičeni hteo da pobegne sa heroinom

VAKCINA JE DOSTIGNUĆE ČOVEČANSTVA! Doktorka Grujičić o besmislicama da je imunizacija opasna!

On je rekao da je Kijev bez ikakvih argumenata blokirao sve konstruktivne i konkretne predloge predstavnika Donbasa o mehanizmima za verifikaciju kršenja primirja.

- Učesnici su imali nadu da će na kraju sastanka biti predloženi neki konkretni koraci u cilju realizacije dodatnih mera. Ipak, četvoročasovni sastanak završen je bez rezultata - rekao je Grizlov.

Predstavnik Rusije je konstatovao i da je Kijev posle osam meseci načinio prvi korak u pravcu poštovanja režima prekida vatre.

- Ukrajina je javno saopštila da je privržena merama prekida vatre bez ikakvih interpretacija. Pozdravljamo to što je izjava Ukrajine u skladu sa dopunskim merama i iz nje se jasno vidi da se vatra može uzvratiti samo po naredbi rukovodstva Oružanih snaga Ukrajine i oružanih snaga Donbasa. Pri tome, sprečavanje i verifikacija mogućih kršenja treba da se odvijaju kroz saradnju Donbasa i Ukrajine - rekao je ruski predstavnik u Kontakt grupi.

Izrazio je nadu da će ukrajinski vojnici ispunjavati naređenja u skladu sa pomenutom izjavom.

PROČITAJTE JOŠ

MAKRON POSLAO PISMO KRIVOKAPIĆU: Francuska je uz vas!

RUSI TVRDE: Amerikanci prave biološko oružje na našim granicama!

DANAS PAO APSOLUTNI REKORD: Od jutros u Srbiji vakcinisano 54.000 građana!

Podsetimo, situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

Od 27. jula prošle godine na snazi su i dodatne mere za obezbeđivanje primirja.

Ukrajinske vlasti ranije su više puta optuživale Rusiju za mešanje u unutrašnja pitanja zemlje.

U januaru 2015. godine, Vrhovna rada usvojila je saopštenje u kome se Rusija naziva „zemljom-agresorom“. Moskva je više puta saopštavala da ne učestvuje u sukobu u Ukrajini i da je zainteresovana za to da Kijev prevaziđe političku i ekonomsku krizu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar