Izvor:
21.05.2016 u 01:37
0

PUTIN PODRŽAO: Rusija oživljava praksu iz sovjetske ere

Ministarstvo odbrane Rusije odlučilo je da oživi praksu iz sovjetske ere i pokrene pokret mladih vojnika „Junarmiju“ u okviru kojeg će školarci učiti da sklapaju puške, prolaze vojne obuke, izučavaju vojnu strategiju i istoriju, da se uče disciplini, odgovornosti i moralnim vrednostima, razvijaju patriotski duh i jačaju nacionalno jedinstvo.

Pilot projekat „Junarmija“ startovaće već u nedelju, 22.maja, u Jaroslavskoj oblasti, ali će u punom obimu projekat početi 1. septembra.

Za mlade „vojnike“ će biti sašivena i uniforma u zavisnosti od toga u kojem rodu vojske služe – pešadiji, mornarici, avijaciji ili desantnim jedinicama, prenosi Sputnjik.

Ideja je, kako su naveli u Ministarstvu odbrane, povezana sa povećanjem broja vojno-patriotskih udruženja u zemlji, a ima za cilj da sistematizuje patriotske pokrete, kao i da odvoji decu od ulice i svega onog negativnog što ulica nosi.

Osim toga, zadatak je i da se podigne ugled vojske, ojača patriotsko raspoloženje među mladima i razvije patriotsko vaspitanje.

Ideju o stvaranju „Junarmije“ podržao je i ruski predsednik Vladimir Putin.

Najverovatnije je da će u „armiju mladih“ moći da stupe tinejdžeri od 14 do 18 godina, mada se ranije u javnosti spominjalo da će možda biti i mlađih — od 10 godina pa naviše.

„Vojne aktivnosti“ će biti odvojene od školskih, a stupanje u „Junarmiju“ biće dobrovoljno.

Tanjug
Foto: Zvanični sajt predsednika Rusije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter