Izvor:
17.03.2017 u 18:10
0

(VIDEO) JEZIVI SNIMAK IZ GROTLA ETNE: Lava i dim zamalo progutali ljude!

Najveći evropski vulkan Etna eruptirao je juče drugi put za nepunih mesec dana, a jučerašnja erupcija istovremeno je i najjajča u poslednjih 30 godina. Prirodnom spektaklu prisustvovala je ekipa Bi-Bi-Sija, koja je uprkos provredama koje su dobili, zabeležila kamerom trenutak kada je Etna izbacila iz sebe užareno kamenje i pepeo.

Ekipu Bi-Bi-Sija predvodila je novinarka Rebeka Morel, koja je svoje prve utiske nakon erupcije prenela na Tviteru.

– Mnogo povređenih. Povrede glave, opekotine, posekotine i modrice – napisala je Rebeka.

Na snimku se vidi kako su ljudi bežali gde je ko uspeo da se skloni dok je iz Etne kuljao ogromna oblak dima.

Inače, ni ona ni njena ekipa, kao ni grupa nemačkih turista sa kojima su krenuli ka grotlu vulkana nisu znali da je će Etna eruptirati. Kako je Rebeka kasnije objasnila, lava pomešana s parom izazvala je veliku eksploziju, koja je grupu zasula vrućim kamenjem i parom.

Koliko je kamenje bilo vrelo najbolje pokazuje detalj sa jakne snimateljke. Rebekina koleginica objavila je fotografiju jakne po povratku u hotel na kojoj se vidi da je vrelo kamenje bukvalno spržilo jedna deo jakne.

Morelova kaže da je bilo zaista zastrašujuće, a vulkanolog koji je sa ekipom bio na licu mesta rekao je da je ovo najopasniji incident kojem je on prisustvovao u karijeri dugoj 30 godina.

Etna je i danas počela da izbacuje lavu od ranog jutra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter