Izvor:
23.05.2016 u 03:38
0

NEMILOSRDNA AUSTRIJA: Intenzivna akcija zaustavljanja migranata na Breneru

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka izjavio je danas da će Austrija poslati još 80 policajaca i drugog osoblja kako bi pojačala kontrolu na graničnom prelazu Brener sa Italijom i uhvatila neregistrovane migrante koji u sve većem broju dolaze u Austriju.

On je negirao da je ta potez ima veze sa predsedničkim izborima u Austriji na kojima se su trenutno izjednačeni desničar Norbert Hofer, kandidat Slobodarske partije Austrije (FPO) i bivši lider Zelenih Aleksander van der Belen, tako da će pobednika odrediti glasovi poslati poštom.

"Čini se da migranti prolaze preko Benera, ponekad nema nikoga, ponekad ih ima pet, sedam ili deset. Ima i manji broj zahteva za azil, " rekao je on novinarima u Beču, prenosi Rojters.

Zbog toga je, kako je dodao, doneta odluka da se pojačaju mere u zoni Bernera. Tridesest policajaca iz Tirola uz podršku 50 policijskih službenika iz drugih delova zemlje počeće intenzivnu akciju a migrante će zaustavljati u regionalnim vozovima, autobusima i automobilima, rekao je Sobotka.

On je napomenuo da su nelegalni prelasci pojačani tokom katoličkog praznika Duhovi, nakon smanjenja priliva u prethodnom periodu.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/saulocorona

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter