Izvor:
23.05.2016 u 17:32
0

KRVAVI PONEDELJAK: U napadu ISLAMSKE DRŽAVE poginula 101 osoba! (FOTO)

Najmanje 101 osoba je poginula danas u bombaškim napadima u dva uporišta sirijskog režima – gradovima Džableh i Tartusu, za koje je odgovornost preuzela takozvana Islamska država.

U napadu u Džablehu je poginulo 53, a u Tartusu 48 ljudi, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, a prenela je agencija AFP.

Direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman je istakao da su to "bez sumnje najsmrtonosniji napadi" na pomenuta dva grada još od izbijanja sukoba u Siriji u martu 2011. godine.

IS je preuzela odgovornost za te napade putem svoje novinske agencije Amak, objavivši da su njihovi borci izvršili napade na "okupljališta pripadnika religijske grupe alaviti" u Tartusu i Džablehu.

Gotovo sedam eksplozija, od kojih su većina bili bombaši-samoubice, jutros su odjeknule gotovo istovremeno u pomenuta dva sirijska grada, uporišta snaga predsednika Sirije Bašara Asada.

Tanjug
Foto: Twitter/metesohtaoglu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter