Izvor:
23.03.2017 u 22:46
0

PUTIN JAČA NUKLEARNI ARSENAL: Opremićemo vojsku naoružanjem najnovije generacije!

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da razvija odbrambeni potencijal zemlje i najavio da će strateške nuklearne snage te zemlje biti opremljene novim naoružanjem.

"Opremaćemo sve vidove vojske opremom i naoružanjem najnovije generacije. Prvenstveno se to tiče nuklearnih snaga", istakao je Putin.

On je podsetio da će do 2020. godine opremljenost vojske modernim naoružanjem biti preko 60 odsto, a u pojedinim slučajevima i 90 odsto, preneo je Sputnjik.

Ruski predsednik je visoko ocenio iznenadne provere borbene gotovosti ruskih oružanih snaga, a posebnu prošlonedeljnu vežbu ruske Nacionalne garde.

Govoreći o situaciji na međunarodnoj sceni, Putin je ocenio da ona iziskuje posebne uslove kada je reč o angažmanu Službe za spoljni obaveštajni rad (SVR).

"Današnja situacija iziskuje posebne uslove rada, posebno kada je reč o operativnoj informaciji situacije u nestabilnim zonama – na Bliskom istoku, u Africi, kao i u pojedinim delovima Azije", rekao je Putin.

Ruski predsednik smatra da je neophodno nastaviti usavršavanje strategije i taktike u borbi protiv terorizma.

Ruski FSB, kako je rekao, u tom domenu veoma dobro radi svoj posao, pogotovu kada je reč o kontraobaveštajnim poslovima, borbi protiv korupcije i zaštiti ključnih objekata infrastrukture.

Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen putin.kremlin.ru, Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter