Izvor:
23.03.2017 u 21:55
0

ZATVORENA DŽAMIJA: Nemci zabranjuju islamska udruženja!

Ministarstvo unutrašnjih poslova nemačke pokrajine Hesen zabranilo je rad islamsko kulturnog udruženja „Almadinah“ u Kaselu, a s tim u vezi danas je izvršen pretres i zatvorena džamija, koja je važila kao stečište salafista.

Oko 100 pripadnika policije pretreslo je jutros džamiju udruženja „Almadinah“ i tamošnjem imamu predata je odluka o zabrani preneo je portparol policije, navodeći da je na džamiji okačena odluka sa porukom „Džamija je zatvorena“.

Ministarstvo unutrašnjih poslova okarakterisalo je udruženje iz Kasela kao salafistički orijentisano.

Odlukom o zabrani udruženja u Kaselu povlačimo zlo džihadističko-salafistčke scene“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Hesena Peter Bojt.

To udruženje podstiče džihadističko-salafističke mreže, a Medina džamija je bila platforma za razmenu i poziv na mržnju i nasilje protiv pripadnika drugih verskih grupa, država i naroda, kao i svih ljudi koji drugačije razmišljaju, obrazložio je ministar.

Bojt je dodao da udruženje nje usmereno na verski dijalog, već samo kako da mlade ljude indoktrinira, radikalizuje i na kraju uputi u Irak ili Siriju.

Više posetilaca džamije je, prema Ministarstvu, već otputovalo u Siriju.

Glavni imam džamije, kako dodaje, je držao salafističke propovedi i otvoreno pozivao na džihad i ubijanje pripadnika drugih vernika.

Odluka o zabrani izdata je nakon višemesečnih istraga, u koje su bili uključeni pripadnici policije Hesena i savezne službe.

Tanjug

Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter