Izvor:
24.03.2017 u 15:16
0

MRAČNA TAJNA DŽONA KENEDIJA: Dnevnik iz 1945. godine otkrio da je bio fasciniran Hitlerom!

Na aukciji sledećeg meseca naći će se dnevnik nekadašnjeg predsednika SAD Džona F. Kenedija, u kome je kao 28-godišnjak posle posete 1945. Nemačkoj pisao o Adolfu Hitleru, fasciniran nacističkim vođom, koji je četiri meseca pre toga izvršio samoubistvo, javio je Si-Bi-Es njuz.

Očekuje se da će dnevnik na aukciji 26. aprila dostići cenu od oko 200.000 američkih dolara.

Kenedi je napisao da je Hitler "imao bezgraničnu ambiciju za svoju zemlju, što ga je načinilo pretnjom za mir u svetu, ali je oko sebe stvorio misteriju o načinu na koji je živeo i umro koja će živeti i rasti posle njega".

Izvršni potpredsednik "RR aukcija", aukcijske kuće koja nudi dnevnik, Bobi Livingston, međutim, ističe da u Kenedijevom pisanju nema glorifikacije i da stvari ne bi trebalo vaditi iz konteksta.

Kenedi je dnevnik pisao u leto 1945. godine, neposredno po završetku Drugog svetskog rata, kada je putovao Evropom kao novinarski korespodent. Dnevnik je predao svom asistentu za istraživanje iz Senata, Dijedru Hendersonu, koji je sadržaj dnevnika objavio kao knjigu 1990. godine.

Izvor:Kurir.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter