Izvor:
24.03.2017 u 16:42
0

UPOTREBIO „AJFON“: Poslušajte kako zvuči kad četvorogodišnji dečak spašava majčin život! (video)

Četvorogodišnji Roman iz Velike Britanije spasao je život svojoj majci pomoću iPhone-a.

Prema izveštaju londonske policije, Roman se krajem prošle nedelje igrao u kući s dvoje mlađe braće. Tokom igre, primetio je da mu majka leži na podu. Prišao joj je i dozvao, ali bez reakcije – i dalje je ležala u nesvesnom stanju. Shvatio je da joj je potrebna pomoć.

Maleni dečak se setio kako njegova mama koristi svoj iPhone, pa je prislonio njen palac na uređaj kako bi ga otključao.

Jedna od njemu najzanimljivijih funkcija maminog telefona jeste Siri, virtuelna asistentkinja. Čuo je mamu kako s njom razgovara, a i on je u par navrata, uz maminu pomoć, pričao s tom tetom iz telefona. Budući da mu se Siri u tom trenutku činila kao najbliža osoba koju može upitati za pomoć, učinio je upravo to – zatražio je da mu pomogne, na šta je Siri pozvala broj za hitne slučajeve.

Roman je uspeo da stupi u kontakt s dežurnom službenicom, koja je potom na njegovu adresu poslala policiju i hitnu pomoć.

Nekoliko minuta potom, obe službe su dospele do Romanove kuće i provalile unutra, pošto Roman nije znao da otključa vrata, a i pomalo se uplašio nepoznatih osoba pred vratima svoje kuće. Dečakovoj majci su pružili prvu pomoć, uspeli su da je povrate i prebace u bolnicu.

Policija je objavila audio-zapis razgovora malenog Romana sa službenicom na liniji za hitne pozive, pa iz prve ruke poslušajte kako zvuči kad četvorogodišnji dečak spašava majčin život.

Pogledajte video:

telegraf.rs
foto:arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter