Izvor:
23.05.2016 u 22:56
0

MERKEL BESNA NA TURSKU: Ne ispunjavate uslove, vize i posle 1. jula

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila nakon današnjeg sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom da ne deluje da će Turska ispuniti sve uslove za ukidanje viza u narednim nedeljama.

Rojters podseća da je Turcima u okviru šireg sporazuma sa EU obećano ukidanje viza za putovanje u Uniju, a Ankara se zauzvrat obavezala da će zaustaviti priliv ilegalnih migranata u Evropu.

"Vidi se da neke stvari neće biti moguće primeniti do 1. jula, konkretno ukidanje viza, zato što uslovi još nisu ispunjeni", rekla je Merkelova.

Ona je tokom razgovora s Erdoganom izrazila zabrinutost zbog nedavne odluke turskog parlamenta da nekim poslanicima oduzme imunitet.

"Stavila sam jasno do znanja da takođe mislim da nam je potreban nezavisni pravosudni sistem, nezavisni mediji i jak parlament. I naravno, odluka da se oduzme imunitet svakom četvrtom poslaniku u turskom parlamentu je nešto što izaziva duboku zabrinutost. To sam jasno stavila do znanja turskom predsedniku", rekla je Merkelova, prenosi Rojters.

Ova agencija navodi da kritičari smatraju da je oduzimanje imuniteta korak čiji je verovatni cilj sklanjanje u stranu prokurdskih političara.

Izvor:Tanjug
Foto:Facebook/AngelaMerkel

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter