Izvor:
24.05.2016 u 00:49
0

ALEKSANDER VAN DER BELEN JE NOVI PREDSEDNIK AUSTRIJE: Evo ko mu je sve čestitao!

Austrijski kancelara Kristijan Kern i vicekancelar Rajnhold Miterlener čestitali su danas Aleksanderu van der Belenu na izboru za predsednika Austrije i izrazili zadovoljstvo da je pobedio proevropski kandidat.

Kern je glasačima Norberta Hofera poručio da je njihov glas njemu shvatio kao glas protesta, a Miterlener istakao da je neophodno da se zajedništvo stavi iznad onog što razdvaja.

Kancelar je kazao da je vlada zadovoljna što zna da će Van der Belen biti partner koji je proevropski raspoložen i otvoren prema svetu, kao i što se zalaže za politiku šansi, a ne zloupotrebljava strahove građana.

On je istakao da će vlada, zbog tesnog ishoda, morati da se pobrine da nijedan glasač ne smatra sebe gubitnikom.

Politika vlade, prema njegovim rečima, biće vođena tako da se svi budu osećali u potpunosti predstavljeni. Miterlener je, u zajedničkoj izjavi, konstatovao određenu polarizaciju u društvu, zbog čega treba raditi na zajedništvu

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Heute_at

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter