Izvor:
24.05.2016 u 01:37
0

FRANCUSKA U ČUDU: Raspad Le Penovih, „Naslednica“ postaje LIBERALKA

Marin Le Pen se možda ponadala da je izbacivanjem oca iz Nacionalnog fronta prošle godine rešila "poslednji porodični problem" i uspostavila potpunu kontrolu nad strankom, ali sada njena nećaka pravi probleme, objavio je danas Politiko.

U pitanju je 26-godišnja nećaka Marion Marešal Le Pen koja pokazuje političku samostalnost, podržava pojedine ideje politike liberalne ekonomije, što, kako se navodi, zabrinjava i iritira starije članove porodice.

Politiko piše da ona predstavlja rizik za Marin Le Pen i da bi mogla da zamagli poruku koju je ona pažljivo stvarala – da je kredibilni predsednčki kandidat.

Mnogi u stranci, uglavnom na jugu Francuske više su njoj naklonjeni nego Marin, a navodi se i da će pokušati da se ubaci u liderstvo stranke. To je opasnost za Marin u trenutku kada njena popularnost, prema istraživanjima javnog mnjenja, opada.

"Nije to baš kriza. Niko ne veruje zaista da će Marion pokušati nešto sa liderstvom stranke 2017. ili čak 2022. godine. Međutim, postoji opasnost da zbuni glasače ili ih navede na to da postoje dve verzije Nacionalnog fronta koje se takmiče, a zapravo ne postoje", rekao je Bertran Dutel de la Rošer, savetnik potpredsednika Nacionalnog fronta Florijana Filipota.

Izvor:Tanjug
Foto: Twitter/Piclogy

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter