Izvor:
06.04.2017 u 01:03
0

NIŠTA OD UKIDANJA SANKCIJA RUSIJI: Putine, izvini, Trampu su vezane ruke!

Bela kuća neće ublažiti sankcije Rusiji u narednih 12 meseci, smatra većina ekonomista koje je anketirao Blumberg.

Skandali koji su se nadavno odigrali oko navodnog mešanja Rusije u američke izbore, kao i povećanje pritisaka na predsednika SAD Donalda Trampa i njegovu administraciju, primorali su stručnjake da smanje svoj optimizam po tom pitanju.

Deo analitičara koji je verovao da će Vašington početi da smanjuje svoje kaznene mere protiv Rusije, pao je na 25 odsto, što je polovina nego što ih je bilo u januaru.

Ekonomisti su takođe izgubili veru da će EU ukinuti sankcije, i sada samo 20 odsto ispitanika misli da će evropski blok to učiniti.

– Trampu su vezane Ruske, i ne može tako lako da ublaži sankcije. EU takođe neće to uraditi pre nekog dogovora sa Rusijom oko pitanja istočne Ukrajine. Jednostavno, u ovom trenutku ne postoji politički prostor za smanjenje rampe – kaže glavni strateg za tržišta u razvoju.

Pitanje ubalažavanja ruskih sankcija navodno je skinuto s dnevnog reda vlade u SAD, piše list.

b92.net
Foto: pixabay.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter