Izvor:
07.04.2017 u 12:48
0

SAD ispalila 60 raketa na Siriju zbog napada hemijskim oružjem u Idlibu: PRVE REAKCIJE BURNE! (VIDEO)

Amerika je ispalila skoro 60 krstarećih raketa na aerodrom sirijske vojske, tvrdeći da je korišćen da se sprovede napad hemijskim oružjem na pobunjeničko uporište u provinciji Idlib u utorak, prenosi RT.

SAD su ispalile rakete na sirijsku vojnu bazu u blizini Homsa nakon što je predsednik Tramp naredio napade kao odgovor na hemijski napad u provinciji Idlib, tvrdeći da je predsednik Bašar al Asad kriv za incidente u utorak.

Brodovi američke vojske su stacionirani u Mediteranskom moru i odatle su lansirane rakete na sirijsku teritoriju.

Donald Tramp se oglasio iz Mar-a-Laga optužujući Asada da je hemijskim gasom ubio civile u Idlibu.

On je ovu američku akciju nazvao vojnim napadom tvrdeći da je aerodom u Homsu korišćen za napad hemijskim oružjem.

Predsednik SAD se odlučio za napad zbog “vitalnih nacionalnih bezbednosnih interesa”, kako bi se okončalo “krvoproliće u Siriji”.

Porparol Pentagona kapetan Džef Dejvis izjavio je da su preduzete potrebne mere opreza kako bi se prečile civilne žrtve.

Pentagon je objavio i fotografije trenutka kada su rakete lansirane sa američkog ratnog broda u Mediteranskom moru.

Pogledajte video:

Telegraf
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter