26°C

Beograd

UDARIO GROM: Desetoro dece POVREĐENO U PARKU!

Jedanaest osoba, među kojima 10 dece, povređeno je danas po podne kada je grom udario u park Monso u Osmom arondismanu na severozapadu Pariza, rekao je lokalni zvaničnik, dodavši da je šestoro dece zadobilo teške povrede, javljaju francuski mediji.

- Trenutno ih je 11 povređeno, od kojih 10 dece i jedna odrasla osoba koja je bila u njihovoj pratnji - rekao je francuskoj televiziji iTELE Vensan Baladi iz lokalne službe za bezbednost Osmog arondismana, prenosi AFP.

On je dodao da je grom udario iznenada i da deca imaju opekotine. Prema njegovim rečima, na licu mesta se nalaze vatrogasne ekipe. Pariska policija je, u međuvremenu, saopštila da je povređeno osmoro dece i tri odrasle osobe.

Park Monso je popularno porodično sastajalište tokom vikenda.

Pariske gradske vlasti kažu da je reč o "iznenadnoj i nepredvidljivoj meteorološkoj pojavi" i da su meterološke službe upozorile na opasnu oluju svega nekoliko minuta pre nego što se dogodila drama u pariskom parku, prenosi list "Figaro".

Francuski dnevnik navodi da se retko dešava da grom udari usred Pariza, gde su zgrade opremljene gromobranima koji bi trebalo da spreče ovakve incidente.

Tanjug
Foto: Twitter/WarwickParis

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar