14°C

Beograd

BRITANIJA UPOZORAVA: Posetioci koncerata mogli bi biti META TERORISTA

Posetioci koncerta i noćnih klubova mogli bi da budu na meti novih terorističkih napada u Britaniji, izjavio je visoki zvaničnik za borbu protiv terorizma, prenose danas britanski mediji. Svi masovni događaji, naročito nakon napada u Parizu, prioritet su za policiju ističe zvaničnik, uoči sezone festivala koji se održavaju u toj zemlji, precizirajući da su stadioni i koncerti posebno ranjivi zbog velike koncentracije ljudi na jednom mestu, a muzičke festivale je teško kontrolisati i obezbediti.

Tako se na Glastonberiju, najvećem muzičkom festivalu na svetu, ove godine očekuje 135.000 posetilaca. Mnogi od stadiona već imaju stroge mere kontrole, kako bi sprečili mogućnost terorističkog napada, ali bezbednosni zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog noćnog života i klabinga.

Problem, međutim, kako prenosi Gardijan, nastaje u ruralnim oblastima u kojima se takođe održavaju veliki letnji festivali, a zvaničnici upozoravaju da bi posetioci mogli da budu lake mete teroristima dok čekaju da udaljene specijalne jedinice iz većih gradova stignu na lice mesta. Zato su i muzički producenti bili pozvani, uz glavne predstavnike fudbalske Premijer lige, na poslednji brifing posvećen borbi protiv terorizma, kako bi bili upoznati sa mogućim rizicima.

Želeo bih da vlasnici klubova i menadžeri festivala i drugih manifestacija preduzmu mere predostrožnosti, rekao je za Sandej tajms Nejl Besu, visoki bezbednosni zvaničnik. Gradska uprava Londona pokrenula je istragu o tome koliko su bezbednosne službe spremne da se izbore sa mogućim terorističkim napadima, sličnim onima u Parizu.

Tanjug
Foto: Pixabay

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar