BRITANIJA UPOZORAVA: Posetioci koncerata mogli bi biti META TERORISTA

 

Posetioci koncerta i noćnih klubova mogli bi da budu na meti novih terorističkih napada u Britaniji, izjavio je visoki zvaničnik za borbu protiv terorizma, prenose danas britanski mediji. Svi masovni događaji, naročito nakon napada u Parizu, prioritet su za policiju ističe zvaničnik, uoči sezone festivala koji se održavaju u toj zemlji, precizirajući da su stadioni i koncerti posebno ranjivi zbog velike koncentracije ljudi na jednom mestu, a muzičke festivale je teško kontrolisati i obezbediti.

Tako se na Glastonberiju, najvećem muzičkom festivalu na svetu, ove godine očekuje 135.000 posetilaca. Mnogi od stadiona već imaju stroge mere kontrole, kako bi sprečili mogućnost terorističkog napada, ali bezbednosni zvaničnici su izrazili zabrinutost zbog noćnog života i klabinga.

Problem, međutim, kako prenosi Gardijan, nastaje u ruralnim oblastima u kojima se takođe održavaju veliki letnji festivali, a zvaničnici upozoravaju da bi posetioci mogli da budu lake mete teroristima dok čekaju da udaljene specijalne jedinice iz većih gradova stignu na lice mesta. Zato su i muzički producenti bili pozvani, uz glavne predstavnike fudbalske Premijer lige, na poslednji brifing posvećen borbi protiv terorizma, kako bi bili upoznati sa mogućim rizicima.

Želeo bih da vlasnici klubova i menadžeri festivala i drugih manifestacija preduzmu mere predostrožnosti, rekao je za Sandej tajms Nejl Besu, visoki bezbednosni zvaničnik. Gradska uprava Londona pokrenula je istragu o tome koliko su bezbednosne službe spremne da se izbore sa mogućim terorističkim napadima, sličnim onima u Parizu.

 

Tanjug
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Subota
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
10:00  Parovi - Kućni savet
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Čađava mehana
15:30  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Glamur Specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Roditeljski sastanak
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro