Izvor:
30.05.2016 u 17:49
0

ODJEKUJU OSUDE : Čuvari ubili gorilu nakon što je dečak upao u njegov kavez (VIDEO)

U Zoološkom vrtu u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, čuvari su juče ubili 17 godina starog gorilu pošto je zgrabio i vukao četvorogodišnjeg dečaka koji je upao u prostor oko kaveza.

Uprava zoološkog vrta saopštila je da je dečak pao pošto se popeo na zaštitnu ogradu, nakon čega ga je majmun dohvatio i vukao oko 10 minuta.

Dete, čije ime nije navedeno, prebačen je u dečju bolnicu u Sinsinatiju, gde se opravlja od zadobijenih povreda.

Direktor zoološkog vrta Tejn Mejnard rekao je da je dečakov život bio u opasnosti i da su čuvari bili prinudjeni da pucaju u 180 kilograma teškog mužjaka po imenu Harambe.

On je dodao da žali zbog gubitka gorile koji je u zoološki vrt u Sinsinatiju stigao prošle godine iz Braunvila u Teksasu.

Dve ženke takodje su bile u kavezu kada je dečak pao unutra, ali je samo mužjak dohvatio dete.

Mejnard je naveo da nije izgledalo da će gorila napasti dečaka, ali se verovatno i sam uplašio, kao i da čuvarima nije pošlo za rukom da uspavaju životinju.

Vest o dečaku koji je upao u stanište gorila zoološkom vrtu u Sinsinatiju objavili su svi svetski mediji. Iako je dečak ostao nepovređen, gorila Harambe je usmrćen, što je izazvalo burnu reakciju nezadovoljstva na internetu.

Društvene mreže pune su osude povodom ubijanja gorile koji se našao pored četvorogodišnjaka. S obzirom na to da dečak nije povređen i da mužjak gorile nije imao nameru da to učini, mnogi smatraju da je ubijanje ove retke životinje nepravedno, a napravljen je i poseban haštag #JusticeForHarambe .

Svi su složni u osudi roditelja dečaka nakon što je ustanovljeno da je dete duži vremenski period bilo samo. Takođe, više od 60.000 ljudi potpisalo je peticiju kojom se pozivaju dečakovi roditelji da „budu odgovorni za nedostatak kontrole i zbog nemara koji su doveli do toga da Harambe izgubi život“, prenosi CNN.

Putem internet objava se postavlja i pitanje zašto zoološki vrt ne koristi municiju za uspavljivanje jer, ovo nije prvi slučaj ubijanja nedužnih životinja. Nedavno je u Čileu muškarac pokušao da se ubije skočivši u kavez sa lavovima ali su zaposleni ubili dva lava kako mu ne bi naudili.

Pogledajte snimak ovog incidenta:

HappyTv.rs
Foto: You Tube Printscreen/ maxi

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter